Oferujemy kompleksowe badania mikrobiologiczne żywności, surowców oraz środowiska produkcyjnego w celu oceny ich czystości mikrobiologicznej, zgodnie z aktualnymi międzynarodowymi standardami ISO. Nasze analizy są wykonywane przez wykwalifikowany zespół z wykorzystaniem nowoczesnego sprzętu laboratoryjnego, co gwarantuje wysoką jakość i wiarygodność wyników. 

Zakres badań obejmuje m.in.: 

✓ Ogólna liczba drobnoustrojów tlenowych mezofilnych (zgodnie z normą ISO 4833-1) - pozwala ocenić ogólną jakość mikrobiologiczną produktu i poziom higieny w procesie produkcji. 

✓ Obecność i liczebność bakterii z grupy Enterobacteriaceae  (zgodnie z normą ISO 21528-2) - wskazuje na ewentualne zanieczyszczenie fekalne lub niewłaściwe warunki higieniczne w trakcie produkcji. 

✓ Wykrywanie bakterii Salmonella spp. (zgodnie z normą ISO 6579-1) - badanie obecności jednego z najgroźniejszych patogenów występujących w żywności. Jego wykrycie ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa konsumentów. 

Zapewniamy: 

Profesjonalną obsługę i szybki czas realizacji;
Indywidualne podejście do klienta i elastyczność w doborze metod;
Możliwość rozszerzenia badań o inne wskaźniki mikrobiologiczne na życzenie klienta.

Dla kogo? 

Producenci i przetwórcy żywności;
Importerzy i eksporterzy;
Dystrybutorzy i hurtownie spożywcze;
Placówki gastronomiczne i cateringowe;
Instytucje kontrolujące jakość żywności.

Uniwersystet Łódzki

Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

Katedra Immunologii i Biologii Infekcyjnej

ul. Banacha 12/16

90-237 Łódź

NIP: 724 000 32 43

Funduszepleu
Projekt Multiportalu UŁ współfinansowany z funduszy Unii Europejskiej w ramach konkursu NCBR